Детска Стоматология

18 Kasım 2020by dentislife

Детската стоматология е дял от денталната медицина, който се занимава с грижата за най-малките – Вашите деца. Важна част от детската стоматология е и обучението на детето в правилните хигиенни процедури, необходими му, за да запази своите зъбки бели и здрави.

През своя живот човек сменя зъбите си, като това ги дели на временно съзъбие, състоящо се от 20 зъба и постоянно – от 32. Някои анатомични и физиологични особености определят различните лечебни методи и подходи при временните зъби, както и при постоянните, непосредствено след пробиването им. Именно с тях се занимава и детската стоматология.

Специално за настоящите и бъдещи родители нашите специалисти по детска стоматология предлагат обучение относно орално-хигиенните навици, които трябва да се изградят у детето, за да има здрави и бели зъби.

Здравите и бели зъби в детска възраст са от изключително голямо значение. Развалянето на временните зъби може да доведе до увреждане на зародишите на постоянните, затова е препоръчително спазването на добра орална хигиена и посещенията при детски стоматолог. От друга страна, създаването на правилни стоматологични навици от ранна детска възраст води до добро дентално здраве в бъдеще.

Силанизирането е метод, широко застъпен в детската стоматология, на поставяне на профилактично покритие върху новопробилите, постоянни зъби.

След пробиването си постоянните кътници и предкътници имат силно изразен дъвкателен релеф (имат големи вдлъбвания по дъвкателната си повърхост). В този период и крайната минерализация на емайла не е завършена. Тези два фактора водят до лесното развитие на кариес. Запълването на тази повърхност с профилактично покритие за период от 1-2 години премахва развитието на кариес и благопроятства крайната минерализация на емайла.

Силанизирането е и най-приятната манипулация за Вашите деца. Това е и един от начините за подобряване нагласата на Вашето дете към детската стоматология.

DentisLife

Aklınıza takılan her konuda bizlere aşağıda yer alan iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz, sağlıklı günler dileriz.

Sosyal Bağlantılar

Bu sosyal bağlantılarda Dentislife’ı ziyaret edin ve bizimle bağlantı kurun. Gelişmerlerden haberdar olmak için hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Copyright 2020 Arkap.org. Tüm Hakları Saklıdır.

Copyright 2020 Arkap.org. Tüm Hakları Saklıdır.

Ara