Орално -Челюстна хирургия

18 Kasım 2020by dentislife

Защо Дентислайф?

В „Дентислайф“ прилагаме концепция, която решава Вашия дентален проблем чрез минимално инвазивни терапевтични техники и биоматериали, запазвайки анатомията и възстановявайки физиологичните и естетични характеристики на Вашата усмивка. Чрез редовни обучения и квалификации в страната и чужбина се стремим да сме винаги в крак със съвременните европейски и световни методи за лечение, за да можем да предложим най-добрата терапия на Вас, нашите пациенти.

Орална хирургия

бърза и компетентна терапия съгласувана с Вашия дентален лекар

 • пълна диагностика и план за дентално лечение; консултация относно всички терапевтични алтернативи
 • екстракция на негодни за лечение, силно разрушени зъби
 • екстракция на ретинирани мъдреци
 • пластична хирургия на венците, оралните меки тъкани и челюстната кост
 • френулотомии
 • разкриване на ретинирани зъби при ортодонтско лечение
 • отстраняване на кисти и други неоплазии
 • апикални остеотомии
 • хирургия на максиларния синус
 • трансплантация на зъби и др.
Лечение при възпален мъдрец или затруднен растеж на мъдрец

Растежът на мъдреците често е свързан с множество проблеми. Възпален мъдрец предизвиква силни болки, води до подуване на венеца, бузата или шията. Понякога възпалението води дори до болка при преглъщане и схващане на челюстта. При подобни симптоми непременно ни потърсете, защото тези състояния изискват спешна стоматологична помощ. Ние ще облекчим болката Ви още при първото посещение, като понякога дори не се налага вадене на мъдреца, а само щадяща промивка, защото нашата основна цел е да запазим Вашите зъби, когато това е възможно и разумно, а не да ги вадим! Има обаче и ситуации, в които операция на мъдреца е единственият начин възпалението, болката и подуването да се премахнат трайно. Тогава нашият опитен орален хирург извършва нужната хирургична екстракция в рамките на 5 до 20 минути – бързо, ефективно и абсолютно безболезнено!

Пародонтална хирургия
 • щадящо дълбоко почистване, цялостен кюретаж и дезинфекция
 • елиминиране на дълбоки пародонтални дефекти, т. нар. “джобове”
 • костна регенерация при нарушен пародонтален интегритет
 • трансплантация на меки тъкани, елиминиране на рецесии и др.

Спешна дентална медицина
 • ефикасно и трайно премахване на болката, причинена от възпален мъдрец
 • лечение на пулпити, абсцеси и други остри състояния
 • дентална травматология
 • болезнени инфекции на устната кухина (афти, стоматит, гингивит)
 • болки в челюстните стави, ограничена подвижност на долната челюст и др.
Кистектомия-(отстраняване на киста в лицево-челюстната област)

Кистата е капсулован възпалителен процес, който с времето увеличава обема си, разрушавайки костта или меките тъкани около себе си. Тя може да е съпътствана с болка, подуване или абсцес, но може и до късен стадий напълно да липсват симптоми. В такива случаи кистозните образувания се виждат като случайна находка на рентгенови снимки. Открие ли се киста, тя трябва да бъде отстранена хирургично. При нас в „НАТУРАДЕНТ“ това се случва чрез кратка безболезнена интервенция с локална упойка. Когато манипулацията се проведе правилно, в повече от 90 процента от случаите костта и меките тъкани се възстановяват в следващите шест месеца, като задължително се правят контролни рентгенови снимки във времето, за да се изключи евентуален рецидив (повторно появяване на киста).

Апикална остеотомия- (резекция на кореновите връхчета на възпален зъб)

Нерядко „умъртвени“ зъби (след ендодонтско лечение) развиват или поддържат възпаления (апикален остит, апикален пародонтит) поради остатъчни бактерии в кореновите канали. Тези възпаления се характеризират със силни, туптящи болки, подувания и абсцеси, както и с тъмни петна около връхчетата на зъбните корени, видими на рентгеновите снимки. Тези петна отговарят на костни дефекти – грануломи и кисти – които с времето нарастват. В някои случаи едно повторно лечение на кореновите канали помага, но често възпалените зони са на места, недостъпни за ендодонтска терапия. Много от тези проблемни зъби биват вадени при неуспешно канално лечение, въпреки че съществува минимално инвазивен хирургичен метод за тяхното лечение, т. нар. „апикална остеотомия“ или резекция (отстраняване) на възпалените коренови връхчета чрез петнадесет-двадесетминутна напълно безболезнена интервенция с локална упойка. Ние в „НАТУРАДЕНТ“ практикуваме изключително ефикасно тази терапия и успяваме да спасим една голяма част от зъбите, обявени от други колеги за неспасяеми. В 95% от случаите се наблюдава трайно отстраняване на болките, възпаленията, грануломите и кистите, а Вие се радвате още много години на естествения си зъб!

DentisLife

Aklınıza takılan her konuda bizlere aşağıda yer alan iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz, sağlıklı günler dileriz.

Sosyal Bağlantılar

Bu sosyal bağlantılarda Dentislife’ı ziyaret edin ve bizimle bağlantı kurun. Gelişmerlerden haberdar olmak için hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Copyright 2020 Arkap.org. Tüm Hakları Saklıdır.

Copyright 2020 Arkap.org. Tüm Hakları Saklıdır.

Ara