Erişkinlerde Ortodontik Tedavi

Erişkinlerde Ortodontik Tedavi 

Dişlerdeki şekil bozukluklarının giderilmesini amaçlar. Yetişkinlerde hangi yaşta olursa olsun diş teli tedavisi mümkündür. Gerek iş yaşamından gerek sosyal yaşamdan kaynaklanan estetik kaygılar yetişkinlerde daha yoğundur. Birçok yetişkin, diş tellerinin konuşmaya engel olacağından ya da dış görünüşü olumsuz etkileyeceğinden korkar. Günümüzün modern ortodontik tedavi yöntemleri sayesinde, bu problemleri minimuma indirerek, daha estetik dişlere sahip olmak da mümkündür.

Ortodontik tedavi, her yaşta yapılabilir. Bu nedenle dişlerinde çapraşıklık ve kapanış problemi yaşayan yetişkinler de ortodontik tedaviye başlayabilirler. Yetişkinlerde ortodonti diş teli tedavisi yaşı için ise kesin bir sınır yoktur. Süt dişleri dökülüp, yenilendikten sonra ortodontik tedaviye başlamak mümkündür.

Yetişkinlerde Hangi Sorunlar Ortodontiyle Tedavi Edilebilir?

  • Alt ve üst dişlerin ileride olması yani ileri itim dediğimiz görünüm (Protrüzyon)
  • Gömülü dişler
  • Dişlerin aralıklı olması( Diastema-Polidiastema)
  • Çapraz kapanış sorunları (cross-bite)
  • Çapraşıklık ve şekil düzensizliği (Malokluzyon)

Yetişkinlerde Ortodontik Tedavisi Çocuklardan Farklı Mıdır? 

Yetişkinlerde ortodontik tedavi, tıpkı çocuklardaki gibi diş telleri, braketler ve şeffaf plaklarla yapılır. Tedavi süreci çocuklarda daha kısa olabilir. Çocukluk döneminde kemik ve iskelet sistemi daha esnek olduğu için dişler daha kolay hareket eder. Bu nedenle daha kısa sürede sonuç almak mümkündür. Bununla birlikte yetişkinlerin tedavi sürecindeki beklentisi de farklı olabilmektedir. Bazen yetişkinlerde sadece tek çene tedaviler yapılabilir. Diş tellerinin yarattığı görünüm, çocuklar için pek sorun olmaz. Yetişkinlerde estetik beklentilerin yüksek olması, estetik tedavi yöntem ve aygıtlarına yönelmemizi sağlar. Şeffaf plaklar, şeffaf braketler ya da klasik braket sistemi hem yetişkinlerde hem de çocuklarda kullanılabilir. Bu nedenle yetişkinlere özel bir diş teli sistemi yoktur.

Invisalign (Şeffaf Plak)

Özellikle diş tellerinin görünümünden rahatsız olan hastalarımızda en çok tercih edilen ortodontik tedavi yöntemlerinden biridir. Bu tedavide diş teli ve braketler kullanılmaz. Bunun yerine dişi tamamen saran ve bir kalıp şeklinde ağza takılan plaklar kullanılır.  Tedavi yöntem ve avantajları için invisalign bilgilendirme sayfamızı okuyabilir ve kliniğimize danışabilrsiniz.

Lingual Ortodonti

Tedavide kullanılan diş teli ve braketlerin dişlerin arka (dil tarafına bakan) kısmına sabitlenmesi ile yapılan ortodontik tedavidir. Braket ve teller dişlerin iç kısmında kaldığı için kişinin kendi gülümsemesini değiştirmez. Ancak yemek yeme ve konuşmaya alışmak, diğer tel tedavilerine göre biraz daha uzun sürebilir.

Şeffaf Diş Telleri

Şeffaf diş telleri ile yapılan tedavilerde porselen malzemeden üretilen, şeffaf braketler kullanılır. Böylece diş tellerinin görünümü daha transparan hale getirilebilir.

Erişkinlerde Diş Teli Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Genelde ortodontik tedaviler 6 aydan kısa sürmez ama bu süre sabit bir süre değildir. Hem çapraşıklığın derecesine hem de tedavi sürecindeki değişkenlere göre uzayıp-kısalabilir. Bu nedenle diş teli tedavinin süresince yapılan rutin kontrollerde, tedavinin ne kadar süreceği hakkında daha net bilgi alabilirsiniz. Aparey, braket ve lastiklerin düzenli kullanılması ile, özenli bakım ve kontrol sayesinde yetişkinlerde de beklenenden kısa sürede, oldukça başarılı sonuçlar alınabilir.

Erişkinlerde Ortodontik Tedavi Fiyatları

Ortodontik tedavi, yaş sınırı olmadan, yetişkinlerde de yapılabilir. Ortodontik tedavi fiyatları ise kişinin ihtiyaçlarına ve tedavi süresine ve kullanılan materyale göre değişebilmektedir.

DentisLife

Aklınıza takılan her konuda bizlere aşağıda yer alan iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz, sağlıklı günler dileriz.

Sosyal Bağlantılar

Bu sosyal bağlantılarda Dentislife’ı ziyaret edin ve bizimle bağlantı kurun. Gelişmerlerden haberdar olmak için hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Copyright 2020 Arkap.org. Tüm Hakları Saklıdır.

Copyright 2020 Arkap.org. Tüm Hakları Saklıdır.

Ara