Ortodonti Tedavisi

Ortodonti Tedavisi 

Ortodonti; diş ve çevre dokularından kaynaklanan ağız anomalilerinin tedavisine odaklanan bir diş hekimliği alanıdır. Ortodontik tedavide amaç; iç içe geçmiş, çapraşık ve düzensiz görünen diş kusurlarını gidermektir. Sağlıklı ve kusursuz görünen dişler, kişinin dış görünüşünü ciddi şekilde etkiler. Dişlerdeki çapraşıklıklar kişinin yüz ifadesini değiştirebilir. Bu nedenle estetik kaygılara neden olabilir. Ortodontik tedaviden sonra, daha sağlıklı ve çekici bir gülümseme elde edilir. Bu nedenle kişinin özgüveni de dolaylı olarak yükselecektir.

Ortodonti tedavisi, diş ve çene yapısındaki çapraşıklıkları ve kapanış sorunlarını gidermek için yapılır. Diş tellerinin amacı; dişlerin ideal konumlarına yerleşmesini sağlamaktır. Tedaviye her yaşta başlanabilir. Özellikle çocukluk döneminde takılan diş telleri sayesinde çok daha kısa sürede başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Tıbbi imkânlar dahilinde ortodontik tedavinin neden olduğu estetik sorunlar büyük oranda ortadan kaldırılabilmektedir. Şeffaf diş telleri ve plaklar yardımıyla diş telleri belli olmadan da tedavi yapılabilmektedir.

Ortodontik Tedavi Hangi Yaşta Başlar? 

Ortodontik tedavi, her yaşta yapılabilir. Genelde toplumda sadece çocuklara tel takılabileceği algısı vardır. Ama ortodontik tedavinin yaşı yoktur. Bu nedenle diş yapısından memnun olmayan herkes, her yaşta ortodontik tedaviye başlayabilir:

  • Dişlerinde şekil bozukluğu ve çapraşıklık problemi olan
  • Parmak emme, uzun süre emzik ya da biberon kullanmaya bağlı diş şeklinde bozulmalar olan
  • Çenede dıştan ya da içten biçim kusurları olan
  • Dişleri düzgün hizalanmayan, kapanış sorunları olan
  • Dişleri arasında boşluk olan, dişleri ileri ya da geriye doğru konumlanmış olan kişilerde ortodontik tedavi uygulanabilir.

Ortodontik Tedavi Nasıl Yapılır?

Ortodontik tedavide en yaygın yöntem, diş telleridir. Klasik diş telleri, braketler ile dişlere tutturulur. Braketler dişlerin iç ya da dış yüzeyine yapıştırılabilir. Gerekli durumlarda Damon braket sistemi de kullanılabilir. Bu braket sistemi, kendiliğinden kilitli bir yapıya sahiptir. Bu nedenle sürtünme kuvvetini azaltarak, tellerin gücünün doğrudan dişlere iletilmesine yardımcı olur.

  • Metal diş telleri” olarak da bilinen klasik diş tellerinde paslanmaz çelik malzemeden üretilen teller ve braketler kullanılır.
  • Metal görünümü tercih etmeyenler için porselen diş teli alternatifi de bulunmaktadır. Porselen diş telleri, şeffaf braketlerle yapılır.

Günümüzün modern diş teli uygulamarından biri de “telsiz ortodonti tedavisi”dir. “Invisalign” teknolojisi ile yapılan bu tedavide, şeffaf plaklar kullanılır. Bu nedenle diş tellerinin yarattığı estetik sorunlar tamamen ortadan kalkar.

Tel Takmadan Ortodonti Tedavisi Yapılabilir Mi?

Yeni geliştirilen ve yaygınlaşan dijital diş hekimliği uygulamaları ile kişiye özel üretilen şeffaf plaklarla çapraşık olan dişleri düzeltmek mümkündür.

Ortodonti Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Ortodontik tedavi süresi her hastamız için farklı olabilir. Hastanın mevcut diş yapısı, beklenen sonuçlar ve tedavi süreci, bu süreyi uzatıp kısaltabilir. Bu nedenle hastalarımızı muayene ettikten sonra ve kontrollere dayanarak bir süre belirtmek daha doğru olacaktır. Genel olarak; 12 – 24 ay içerisinde diş telleri çıkarılır ve dişler estetik bir görünüme kavuşur.

Ortodonti Tedavisi Fiyatları 2021

Ortodontik tedavilerde hem süre hem de kullanılan braket, tel sistemi fiyatlarını etkiler. Eğer tedaviyi tamamlayıcı lastik vb. apareyler kullanılacaksa fiyatlar değişkenlik gösterebilir.

DentisLife

Aklınıza takılan her konuda bizlere aşağıda yer alan iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz, sağlıklı günler dileriz.

Sosyal Bağlantılar

Bu sosyal bağlantılarda Dentislife’ı ziyaret edin ve bizimle bağlantı kurun. Gelişmerlerden haberdar olmak için hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Copyright 2020 Arkap.org. Tüm Hakları Saklıdır.

Copyright 2020 Arkap.org. Tüm Hakları Saklıdır.

Ara