Diş Beyazlatma: Parlak Bir Gülümseme İçin Uzman
Diş beyazlatma tedavisi, doğuştan veya sonradan diş rengi koyulaşan ya da diş renginden memnun olmayan hastalara uygulanır. Diş beyazlatma işlemleri canlı ve cansız diş beyazlatma olarak iki grupta incelenir.
Devital Diş Beyazlatma (Devital Bleaching)
Devital diş beyazlatma, canlılığını kaybetmiş, yani kanal tedavisi yapılmış ve renk değiştirmiş dişlere uygulanan bir beyazlatma işlemidir. Bu tedavi için dişin arka kısmında ufak bir delik açılarak renklenen dişin içine beyazlatıcı ürün yerleştirilir ve birkaç gün beklenir. İstenilen renge ulaşılana kadar işlem tekrarlanabilir. Doğal diş rengine ulaşıldıktan sonra ilgili dişin daimi dolgusu yapılır ve işlem tamamlanır.
Vital Diş Beyazlatma (Vital Bleaching)
Vital diş beyazlatma prosedürü için iki farklı yöntem vardır:
- Ofis Tipi Beyazlatma: Klinikte hekim kontrolünde uygulanan yüksek yoğunlukta beyazlatıcı ürünler kullanılarak yapılır. Bu yöntem, kısa sürede etkili sonuçlar verir.
- Ev Tipi Beyazlatma: Hekim ve hasta kontrolünde evde uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntemde, ofis tipine göre daha düşük konsantrasyonda beyazlatıcı ürünler kullanılır.
Beyazlatma İşlemleri Hakkında Genel Bilgiler
Diş beyazlatma işlemleri birkaç seans sürebilir, ancak istenilen başarı her zaman elde edilemeyebilir. Bazen dişler eski rengine dönebilir veya kısa süreli tekrar uygulamalar gerekebilir. Tedavi sırasında kullanılan maddeye bağlı olarak alerji, ağız yumuşak dokularında yanma, beyazlama ve hassasiyet görülebilir. İşlem sonrası hekiminizin önerdiği süreyle renklendirici herhangi bir besin alınmaması gerekir.
Devital Diş Beyazlatma ve Olası Yan Etkiler
Dişin canlılığını yitirmesine bağlı olarak meydana gelen renk değişikliklerini gidermek için devital diş beyazlatma yöntemi uygulanır. Bu işlemde kullanılan maddeye bağlı olarak diş köklerinde rezorpsiyon (erime) meydana gelebilir.